Hoe kan je minder belasting betalen?

 

Hoe kan je als jonge ondernemer minder belasting betalen?

We zijn weer zover, iedereen heeft zijn bruine enveloppe van vadertje staat ontvangen. 
Belastingen betalen dat doet iedereen: ofwel moet je bijbetalen ofwel krijg je terug omdat de staat al teveel van uw inkomsten heeft afgehouden.

Hieronder leg ik je uit wat de verschillende opties zijn om minder belastingen te moeten betalen:

 • Een woonlening aangaan en dit liefst in Vlaanderen 
  In Vlaanderen is er een vermindering van 40% van de totale som van maximaal € 1.520 + € 760 + € 80.
  Woordje uitleg over de cijfers:
  € 1.520 = het basis bedrag; € 760 = verhoging eerste 10 jaar indien het uw enige woning blijft; € 80 = bijkomende verhoging vanaf 3 kinderen ten laste. 
  In Brussel en in Wallonië zijn de regelingen minder interessant.
 • Fiscaal sparen 
  De staat stimuleert mensen om te sparen zodat ze naast hun wettelijk pensioen ook hun eigen pensioen hebben om van te kunnen leven en dit doet de staat met een reden! Ieder jaar heeft de overheid problemen om de begroting op orde te stellen en ieder jaar hebben ze problemen met de uitgaven van de sociale zekerheid.
  Onder fiscaal sparen verstaat men pensioensparen & langetermijnsparen.
  30% van je gespaard bedrag die je in een fiscaal product stort, kan je van uw belastingen aftrekken! (je leest het goed 1/3) Op een storting van € 940 kan je dus € 286 via uw belastingen recupereren! Dit wil zeggen dat je netto € 654 stort en er € 940 op uw rekening staat. En toch zijn er mensen die dit nog niet doen… Gek toch? Want wat brengt een spaarboekje tegenwoordig op? Juist: NIETS!
  Anderzijds vraagt de staat er wel iets voor in de plats: de eerste 5 jaar vragen ze 1% van de opgebouwde reserves en op uw 60ste verjaardag 8%.
  Hoe vroeger men begint hoe groter het rendement! En wees gerust het fiscaal voordeel zal altijd groter zijn dan hetgeen de staat vraagt! 
  (bij langetermijnsparen kan men zelfs storten tot € 2.260, maar daar zijn er wel voorwaarden aan verbonden)
 • En voor jonge ondernemers is er nog een extraatje! Het magische 4 letter woord V A P Z! (boekhouders zijn er ook zot van!)
  Voor jonge ondernemers en bedrijfsleiders is VAPZ nog steeds de meest interessante manier om te sparen voor hun pensioen!
  Naast het storten van deze premies voor hun pensioen kunnen ze deze premies ook aftrekken als een beroepskost! Jip Jip als een beroepskost! Het resultaat is dat je niet enkel minder belastingen moet betalen, maar dat je dus ook minder sociale bijdrage moet betalen! DUBBEL WINST! (maximum € 3.060,70) 
  En je kan het bovendien koppelen aan een gewaarborgd inkomen! 
  De premie van uw gewaarborgd inkomen is op die manier goedkoper dan bij een afzonderlijk contract. 
  Enkel maar goed nieuws dus, maar wat is de taxatie op een VAPZ? Op een VAPZ is er geen verzekeringstaks maar uw eindsom wordt wel belast op een fictieve rente. (3,5% tot 5%)

Wens je nog meer tips and tricks? 
Schrijf u dan vliegensvlug in op mijn nieuwsbrief!

Of ga snel naar www.startupverzekering.Be

Of contacteer mij gerust! 
Mail:Sebastien@startupverzekering.be
Tel: 0487/02.93.27

FSMA: 114563 A